Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

SOS

Ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»:

Φασιστική συμμορία επιτέθηκε με μαχαίρια και ξύλα σε βάρος Αφγανών προσφύγων την Τρίτη 11/5 στις 5.30πμ στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, την ώρα που περίμεναν αυτοκίνητο οικοδόμου για να πάνε στην δουλειά. Ο Ρασούλ Αχμαντί, 20 ετών, δέχτηκε φονικά χτυπήματα στο πρόσωπο και έχει τέσσερα δόντια σπασμένα και ράμματα στο μέτωπο. Έχει τραύματα στα χέρια, στα πόδια και σε όλο του το σώμα. Ο Φουάτ Μπαγιάτ χτυπήθηκε στο πρόσωπο.

Δύο ώρες πιο πριν επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιο πρόσφυγα στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο Σαμί, 20 ετών, φέρει πολλαπλά τραύματα. Είναι μαχαιρωμένος στο πόδι. Το πρόσωπο του είναι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα ενώ τα πόδια του είναι χαρακωμένα. Ο Ρασούλ Αχμαντί και Σαμί έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στα επείγοντα. Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια αλλά οργανωμένη επανεμφάνιση των ίδιων συμμοριών που χτυπούσαν πέρυσι με μαχαίρια και λοστούς τους Αφγανούς πρόσφυγες. Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα άρχισαν να μαζεύονται τα απογεύματα κοντά στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και να επιτίθενται σε πρόσφυγες.

Η κλιμάκωση των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων μετά την Γενική Απεργία της 5ης Μάη, όταν εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα σφαγείο της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, δείχνει ότι στην απομόνωση τους οι νεοναζί επιλέγουν τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Χέρι-χέρι πάει η επίθεση ενάντια στην Αριστερά που στηρίζει τους αγώνες και δίνει την μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Με προκάλυμμα τους νεκρούς της ΜΑΡΦΙΝ, ήδη το Σάββατο 8 Μάη αμέσως μετά την επίσκεψη τους στη Σταδίου οργάνωσαν πογκρόμ στην Πανεπιστημίου σε βάρος μεταναστών υπό την πλήρη ανοχή της Αστυνομίας. ΝΔ και ΛΑΟΣ αφού στήριξαν τα αντεργατικά μέτρα ζήτησαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών από την κυβέρνηση να χτυπήσει ξανά τους μετανάστες. Η ρατσιστική υστερία σε βάρος των μεταναστών είναι το χυδαίο όπλο που τους απομένει για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που παζαρεύει τα δικαιώματα όλων μας για χάρη της συνεργασίας με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη για να επιβληθούν τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ. Η συνεργασία με τους φασίστες καλά κρατεί στην περιοχή στου Αγίου Παντελεήμονα καθώς κάτω από τα μάτια των Αστυνομικών κάθε είδους διαπράττονται δολοφονικές επιθέσεις.

Η κυβέρνηση μέσα στη κρίση έχει διαλέξει φίλους και συμμάχους στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, τα κόμματα των πλούσιων , αυτών που κερδίζουν δισεκατομμύρια την ώρα που κατακρεουργούνται τα εργατικά δικαιώματα. Καλούμε τα συνδικάτα, την Αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις.
πηγή tvxs

9 σχόλια:

Άιναφετς είπε...

Από προχθές δεν έχω πάλι ήχο όταν σε επισκέπτομαι, αλλά δεν χρειάζομαι μουσική υπόκρουση για να εκδηλώσω την αγανάκτηση μου...και τη ντροπή...που αισθάνομαι...ουφ.
Καλή μέρα να έχουμε, όσο γίνεται...

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του...
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ καλή μου μάγισσα...ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...ταίζαμε λύκους και τώρα τρώνε τα χέρια μας...
καλό απόγευμα να έχεις.

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Γιούπι!!!

Ζω στην Ελλάδα!!!

Ουπς γράψε λάθος...

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Πριν την λέξη "Ζω" παρακαλώ όπως προσθέσετε την φράση "Χαίρομαι που"

Ευχαριστώ...

jokar είπε...

κι όλα αυτά με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ και των γύρω κατοίκων.
Και αυτό γιατί οι χώρες υποδοχής θέλουν τα προϊόντα και την εργασία, αλλά όχι τους ανθρώπους που φέρνουν τα προϊόντα και εκτελούν την εργασία. Εδώ και έναν αιώνα όσοι ασχολούνται με το μεταναστευτικό ζήτημα προσπαθούν, ανεπιτυχώς φυσικά, να βρουν με ποιο τρόπο θα δέχονται την εισροή εργατικών χεριών αλλά όχι ανθρώπων - κατά την περίφημη φράση του Max Frisch «We asked for workers, and human beings came».

http://www.youtube.com/watch?v=_i1LMV6xuHM

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Ιωάννη ,
"όπου γης και πατρίς"
Καλό βραδάκι φίλε!

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Σίγουρα φίλτατε Δημήτριε.

Αλλά η συγκεκριμένη "πατρίς",ώρες-ώρες,σε κάνει να θες να φύγεις με αυτά που βλέπουν οι οφθαλμοί σου και ακούν τα ωτά σου.

!!ΑΦ!!

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

...εξαθλιώνουν τις πατρίδες τους, τους ωθούν σε μετανάστευση, τους χρησιμοποιούν ως φθηνό εργατικό δυναμικό σε άθλιες συνθήκες εργασίας και μετά θέλουν να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν...φαύλος κύκλος...και το καζάνι βράζει...
Καλή νύχτα Γιάννη.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

...σε πείσμα των καιρών όμως, να φωνάξουμε και ένα...
Ευτυχώς!!!...
http://www.youtube.com/watch?v=4jzzK4ldrhE&feature=related

αφιερωμένο σε όλους μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου