Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ευαισθησίες...


-Με ρώτησε η θεία σου πώς πας με την ομοιοπαθητική...καλά είναι της είπα, ήρεμος και χαλαρός...
-Πάντα ήμουν ήρεμος...τώρα ίσως περισσότερο...δεν ξέρω αν οι άλλοι γύρω μου εκνευρίζονται μ΄αυτήν την ηρεμία:))...
-Μήπως δεν είναι ηρεμία και είναι αναισθησία;:))...
-Παίζει να είναι κι έτσι:)...
Αυθεντικός πρόσφατος διάλογος ανάμεσα σ΄εμένα και το θείο μου, ένα πρωινό την ώρα του καφέ (τσάι για εμένα) πριν ξεκινήσουμε δουλειά(τοποθέτηση πλακιδίων).
Κι έμεινα με την απορία...μήπως είμαι αναίσθητος τελικά...και τί είναι ευαισθησία...μήπως το αντίθετο της αναισθησίας...μα κάτι που προέρχεται από το αντίθετό του δεν είναι το ίδιο πράγμα...σαν ένα μπαστούνι με δυο άκρες...
Τότε τί είναι να είσαι αληθινά ευαίσθητος...μήπως το να εκφράζεις με λόγια ή και δάκρυα στους ανθρώπους την ευαισθησία σου
ή
όταν ανατριχιάζει όλο σου το κορμί και βουρκώνεις, χωρίς να γνωρίζεις γιατί, την ώρα που σκάει μύτη από το βουνό ο ήλιος,ακούς τα πετεινά τ' ουρανού να τον δοξολογούν και το μάτι σου πέφτει στο χορταράκι που ξεφύτρωσε από το πουθενά,μέσα από το μπετό στην άκρη του δρόμου...
"Δημιουργικά ερωτήματα"... που λέει κι ο αγαπημένος μας Παραμυθάς ;)

20 σχόλια:

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Βαφτησημίε μου καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα να έχεις.

Με προβλημάτισε η ανάρτησή σου.Έδωσε τροφή για σκέψη.Και λαβή για σχόλια.

Κα ευαίσθητος είσαι και αναίσθητος.Όπως και όλοι μας.Γιατί στη ζωή όπως χρειάζεται η ευαισθησία χρειάζεται και η αναισθησία.

Σκέψου μόνο ότι η ευαισθησία σε κάνει τρωτό.Και ευάλωτο.Αλλά από την άλλη δείχνει ότι είσαι άνθρωπος με,καλά αισθήματα και,θετικές,για τον πλησίον,σκέψεις.

Η αναισθησία,από την άλλη,δεν δείχνει,απαραιτήτως,κακό άνθρωπο.Απλά άμα τη χρησιμοποιείς με,μέτρον άριστον προστατεύεις καί τον εαυτό σου και αυτούς που αγαπάς.Είναι κάτι σαν ασπίδα.

Να αρχίσεις να ανησυχείς άμα πάψεις να είσαι ένα από τα δύο.Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να είσαι και τα δύο.Αλλιώς παραβιάζεται η φύση του ανθρώπου!!

!!ΑΦ!!

goofyMAGOUFH είπε...

"μα κάτι που προέρχεται από το αντίθετό του
δεν είναι το ίδιο πράγμα..."
όταν φτάνει η ώρα
και θέτεις το ερώτημα
σημαίνει
πως η απάντηση είναι καθ' οδόν. . .
ακόμα κι αν χρειαστεί μια ζωή
να την αποτυπώσεις με λέξεις.
Την χάρηκα τούτη τη σκέψη σου,
dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα)
Την καλησπέρα μου

νατασσΆκι είπε...

Κάποτε, πολύ παλιά, όταν αντιμετώπισα ψύχραιμα "κάτι" που οι άλλοι θεωρούσαν δύσκολο (και που ήταν παιχνιδάκι μπροστά σ' αυτά που ακολούθησαν, ή σ' αυτά που τώρα περνάω) μου είπε ο μπαμπάς μου: δεν έπρεπε να σε βαφτίσουμε Αναστασία, Αναιστησία έπρεπε!
(το κουβαλούσα χρόνια, μέχρι που το είπα στον αγαπημένο μας Π και γέλασε -και παφ! χάθηκε. Όχι, δεν είσαι αναίσθητος, αυτό είναι σίγουρο :) )
(και δεν έχω ξεκινήσει ομοιοπαθητική, ακόμα!!! :p)

Φιλιά
Καλή βδομάδα

Ευρύνοος είπε...

Έδωσες την απάντηση φίλε μου..

"όταν ανατριχιάζει όλο σου το κορμί και βουρκώνεις, χωρίς να γνωρίζεις γιατί, την ώρα που σκάει μύτη από το βουνό ο ήλιος,ακούς τα πετεινά τ' ουρανού να τον δοξολογούν και το μάτι σου πέφτει στο χορταράκι που ξεφύτρωσε από το πουθενά,μέσα από το μπετό στην άκρη του δρόμου... "

και την έδωσες αβίαστα, όπως αρμόζει σε ευαίσθητους ανθρώπους..

οι άλλοι ας μείνουν επανεξεταστέοι..

καληνύχτα :)

jokar είπε...

AΦ Δημήτρη, αν ήσουν αναίσθητος, δε θα έμπαινες καν στη διαδικασία της ανάλυσης και της ενδοσκόπησης, οπότε δε θα υπήρχε ποτέ αυτή η ανάρτηση.
Άρα...

Νimertis είπε...

φίλε μου Δημήτρη, ευαισθησία είναι το αποτύπωμα της ματιάς σου, το ίχνος της γραφής σου, η ευγένειά σου... και όλα τούτα τα εκπέμπεις... αυθόρμητα και ροϊκά... όπως ανασαίνεις... να σαι καλά!

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Ιωάννη φίλε μου,
έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι είναι άμεση ανάγκη να δούμε αυτό που είμαστε ΤΩΡΑ χωρίς καμιά προκατάληψη, χωρίς καμιά κατασκευασμένη από το μυαλό μας ιδέα που να μας λέει τι πρέπει και τί δεν πρέπει...να μείνουμε μ΄αυτό που είμαστε χωρίς να δραπετεύουμε...είναι ζήτημα ζωής...της δικής μας μοναδικής ζωής που αντιλαμβάνεται την ευθύνη και το χρέος της...
μήπως λοιπόν το να είναι κανείς ευαίσθητος-αναίσθητος,καλός-κακός,ήρεμος-νευρικός,ευγενικός-αγενής κλ είναι στη φύση του εγωκεντρικού μας μυαλού
και όχι στη φύση του ανθρώπου;...χρειάζεται έρευνα,προσοχή ,πάθος ...μεγάλο το ταξίδι για να βιώσουμε αυτό που είναι αληθινό.
Καλό βράδυ νονέ.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Καλησπέρα Γκούφη,
η απάντηση ίσως είναι καθ΄οδόν αλλά ποιός είναι αυτός που θα συναντηθεί μαζί της;..."Εγώ"; δε νομίζω :)
Αληθινά χάρηκα που τα είπαμε Γκούφη (μου συμβαίνει συχνά... αλλά ειδικά με εσένα κάθε φορά νομίζω ότι είναι και η τελευταία που συναντιόμαστε :) )
Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη νύχτα.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

χαχαχα!!!χιούμορ ο μπαμπάς ε!...εντάξει σε πείραξε και το κουβαλούσες...αλλά είδες πως ένα βλέμα, ένα χαμόγελο ,ένα χάδι ξορκίζουν το κακό και ξεσαβουρώνουμε από ότι βαραίνει την ψυχούλα μας.
Τα φιλιά και την καληνύχτα μου.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Καλέ μου συνάδελφε Ευρύνοε,
κακά τα ψέματα...όταν εγραφα το κειμενάκι έψαχνα και την επιβεβαίωση και να που όλοι εσείς οι καλοί μου φίλοι με περάσατε στην επόμενη τάξη :))
το ερώτημα όμως παραμένει: τί είναι αληθινά να είσαι ευαίσθητος...και αυτός που αληθινά είναι δεν το γνωρίζει...το βιώνει...ξανά και ξανά...γεννιέται και πεθαίνει και πάλι απ' την αρχή.
Καλό βράδυ συν-άδελφε.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Φίλε μου Γιάννη σε βλέπω ερωτευμένο αλλά τη μαθηματική σου λογική δεν τη χάνεις με τίποτα :)
που θα πάει θα μάθεις ότι καμιά φορά 1+1 κάνει 3 (μετά τον Ησαία που λέει κι ο Παπάζογλου) :)
Να είσαι καλά και να έχεις καλό βράδυ.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Φίλε Νημερτή, διάβασα σχόλια κολακευτικά ...αλλά εσύ με έκανες να κοκκινίσω σαν τη φανέλα του Ολυμπιακού :)
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά αδερφέ.

Άιναφετς είπε...

Ως παθούσα...ομοιπαθητικής 37 χρόνια τώρα, μπορώ να σου πω, πώς σ΄έπιασε ο Phosphorous, είναι το κατ΄εξοχήν φάρμακο των ευαίσθητων, τρυφερών, έξυπνων, υπομονετικών με τους γύρω-γύρω (!), flexible, ευγενικών, ταλαντούχων, κρυφών, νευρικών...χα χα χα...ΟΚ!!!
ΥΓ...μου έχουν σπάσει τα νεύρα, το pc μου είναι στον μάστορα και έχω του Π, ένα λέει super!

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Καλό Μήνα βαφτησημίε μου!

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

την καλησπέρα μου στην γλυκύτατη μάγισσα της μπλογκοσφαίρας Άιναφετς ΚΜΝΒ,
αυτό που με κούρασε πάρα πολύ είναι η έλλειψη της καφείνης ως διεγερτικής ουσίας...ένιωθα συνέχεια μια κόπωση αλλά εδώ και λίγες ημέρες άρχισα να έρχομαι στα ίσα μου :)
κατα τα τα άλλα στο σκοτάδι μια χαρά φωσφορίζω :)
υπομονή με το pc ...ελπίζω να κάνει καλή δουλειά ο μάστορας.
Πολλά ΑΦ καλό μήνα καλά ταξίδια και καλές διακοπές, να περνάτε όμορφα.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

καλό μήνα και σε εσένα Νονέ, να είσαι καλά.

DarkFlow είπε...

Ευαισθησίες, σκέψεις και λόγια δίχως τέλος, σε χώρες δίχως άκρες. Τι σημαίνει να είσαι ευαίσθητος; Να αισθάνεσαι ευ. Πιο καλά. Πιο πολύ. Πιο δυνατά. Να βλέπεις περισσότερες διαστάσεις. Να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές τα κρυμμένα μηνύματα της ζωής.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Η πρώτη ανάγνωση του σχολίου σου Dark Flow, με βρήκε αντίθετο στην ερμηνεία της ευαισθησίας.Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση είδα ότι η ερμηνεία σου δεν απέχει πολύ από αυτό που νιώθω να έχει σχέση με τη λέξη ευαισθησία...δίνεις δηλ. βάρος στην ένταση του ευ-αισθάνομαι και το καταλαβαίνω...θα έλεγα μόνο στη θέση του ρήματος διαβάζω να βάλουμε το ρήμα βλέπω...και βλέπεις καλά όταν χωρίς λόγο περιπλανιέσαι...και αφού βλέπεις ότι ξεκινάς από χώρες δίχως άκρες το ταξίδι γίνεται ατέλειωτο...
Καιρό είχαμε να τα πούμε και στ΄αλήθεια χάρηκα.

kryos είπε...

Χαίρομαι να σε διαβάζω φίλε μου Δημήτρη και στις αναρτήσεις σου αλλά και στις απαντήσεις στα σχόλια φίλων .... η δική μου "διάγνωση" (με το φτωχό μου μυαλό) είναι ότι είσαι "μολυσμένος" με την ευλογημένη κατάρα της αφύπνισης ... τώρα αυτό το "κακό" καθώς εκφράζεται στην καθημερινότητα ο καθένας μπορεί να το βαφτίσει όπως θέλει .... εγώ πάλι χαίρομαι για τον κάθε τέτοιο άνθρωπο που ζει κι αναπνέει στον πλανήτη γη .

Να έχεις μια όμορφη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Ηλία καλημέρα,
δεν ξέρω αν κάνεις σωστή διάγνωση όσον αφορά εμένα αλλά αυτό δεν έχει σημασία μεγάλη...η ουσία είναι σ΄αυτό που ονομάζεις αφύπνιση και την μεγάλη και επείγουσα ανάγκη να μολυνθούμε από αυτή όλοι...να νιώσουμε τις δονήσεις αυτού "που σαν ηφαίστειο ξυπνά επτά γεννιές σβηστό",για ν΄αρχίσει η μέρα να χαράζει.
Καλή εβδομάδα Ηλία, πολύ χάρηκα που πέρασες φίλε μου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου